Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Μια διαπίστωση...

Δεν είναι δύσκολο για έναν νοήμων άνθρωπο να αντιληφθεί την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα παρά με έναν πολύ απλό τρόπο, να βγεί στους δρόμους και παρατηρήσει την συμπεριφορά των οδηγών! Οδηγώντας σε μια οδό με τρείς (3) λωρίδες ανα κατεύθυνση μπορούμε να διαπιστώσουμε τη συμπεριφορά της αριστεράς (λωρίδας), της δεξιάς (λωρίδας) και της κεντρώας (λωρίδας)!
Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας η δεξιά λωρίδα είναι για οδηγούς με μια πιο -ας μου επιτραπεί η έκφραση- συντηρητική οδήγηση, η μεσαία για "φυσιολογικές-νόμημες" καταστάσεις και η αριστερή λωρίδα για προσπέραση απο πιο "γρήγορους" οδηγούς σε νόμημα πλαίσια ασφαλώς.
Στην Ελλάδα λοιπόν, τα λίγα χρόνια που οδηγώ έχω παρατηρήσει το εξής φαινόμενο: στο δρόμο όλα λειτουργούν ανάποδα! (ως επι τω πλείστον). Παρατηρώ οτι στην αριστερή λωρίδα πάει ο καθένας όπως θέλει στη μεσαία κάπως καλύτερα με αποτέλσεμα οι "αργοί" της δεξιάς να είναι οι πιο ευνοημένοι! Το ίδιο συμβαίνει λοιπόν και στην πολιτική κατάσταση της χώρας. Οι αριστεροί που υποτίθεται θα πρέπει να είναι κάπως πιο "γρήγοροι" και να προσπερνούν τους υπόλοιπους βρίσκονται συνεχώς σε ένα κυκλοφοριακό χάος ενώ από την άλλη η δεξιά και το κέντρο βαδίζουν αργά αλλά σταθερά.

1 σχόλιο:

  1. Στην πολιτική είναι ακόμα χειρότερα. Όλοι πάνε από χωματόδρομο, αριστεροί δεξιοί και κεντρώοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή